سازه های ساختمانی مدرن با پیشرفت جوامع بشری و توسعه شهرنشینی، چهره معماری را به کلی دگرگون ساخته و سازه های قدیمی و عمارت گونه، کم کم جای خود را به سازه های مدرن و پیشرفته دادند. با افزایش جمعیت و کمبود فضای در اختیار برای ساخت و ساز ساختمان های مسکونی، سیاست کلی بر این اصل استوار شد که بیشترین بهره برداری ممکن از کمترین فضا در دستور کار قرار گیرد.
البته سازه های ساختمانی صرفاً به منظور تأمین مسکن مورد استفاده قرار نمی گیرند؛ علاوه بر ساخت مجتمع های مسکونی، کاربری تجاری، اداری و صنعتی را نیز می بایست به مجموعه کاربردهای این محصولات ارزشمند، اضافه نمود. شرکت توان فلز پایا با تکیه بر تجارب ارزشمند در صنعت ساختمان سازی و تسلط کامل بر مدرن ترین سبک های ساخت و ساز، توجه شما را به این مقاله ارزشمند جلب می نماید؛ مطالعه این مقاله، شما را بیش از پیش با انواع سازه های ساختمانی آشنا خواهد ساخت.
سازه های ساختمانی اسکلت فلزی
یکی از رایج ترین و پر کاربردترین روش های ساخت اسکلت سازه های ساختمانی، اسکلت فلزی است که با سرعت بسیار بالایی، قابلیت راه اندازی و پیاده سازی دارند. علت این امر آن است که بخش اعظم مونتاژ اجزای فرعی بر روی قطعات اصلی، قبل از ورود به مرحله نصب در محل انجام شده اند. اتصالات این سازه ها عمدتاً بصورت پیچ و مهره ای است که با جوش و پرچ نیز تکمیل خواهد شد. اسکلت فلزی دارای مزایای متعددی است که به چند مورد از مهم ترین آنها در ادامه اشاره خواهد شد:
- سازه های ساختمانی اسکلت فلزی، مقاومت بسیار بالایی در برابر انواع تنش ها وارد شده به سازه دارند.
- تنش تسلیم آن در برابر تخریب بالا است؛ لذا به صورت تدریجی فرو خواهد نشست و این خود هشداری مفید است.
- ابعاد تیر و ستون های فلزی نسبت به همتای بتنی، به مراتب کمتر بوده و لذا فضای مرده کمتری را به ما تحمیل می کنند.
- قابلیت ارتجاعی محصول در مجموع مطلوب ارزیابی می شود و انتقال بارها در سراسر اسکلت، بهینه است.
- مقاطع مورد نیاز برای ساخت اسکلت فلزی همان مقاطع استاندارد موجود در بازار هستند.
- و …
شرکت توان فلز پایا با در اختیار داشتن برترین تکنولوژی ساخت و تولید اسکلت فلزی در کشور، آمادگی پذیرش سفارش ساخت انواع سازه های ساختمانی را دارد.
سازه های ساختمانی اسکلت بتنی
صورت دیگر از روش های ساخت سازه های ساختمانی، استفاده از اسکلت بتنی است که تحمل نسبتاً خوبی در برابر نیروهای فشاری از خود بروز می دهد، منظور از بتن در این جا، بتن مسلح است که در واقع ترکیب بتن و میلگرد های فولادی می باشد. اما این تمام ماجرا نیست؛ ویژگی های منفی و بازدارنده ای نیز در این سازه وجود دارد که استفاده از آن را تا حدودی محدود می سازد. مورد اول بحث سنگین بودن سازه است که وزن تمام شده را حداقل 30 الی 40 درصد نسبت به سازه های ساختمانی مشابه اسکلت فولادی، بالا خواهد برد. مورد بعدی مقاومت پایین سازه بتنی در برابر نیروهای کششی و خمشی می باشد که به شدت این سازه را آسیب پذیر می سازد. اما موردی که شاید بیش از همه باعث کاهش استفاده از اسکلت بتنی شود، کندی پیشروی کار و به درازا کشیدن پروژه است. حقیقت این است که هر مرحله از مسلح سازی و بتن ریزی که با موفقیت اجرا می شود، نیاز به یک وقفه زمانی یا زمان انتظار دارد تا بتن، به آن قوام لازم برسد و به اصطلاح خود را بگیرد. این موضوع باعث می شود که اجرای یک سازه ساختمانی با اسکلت بتنی، بسیار طولانی و خسته کننده شود. نکات منفی مربوط به هدر رفت بتن، هزینه حمل زیاد و اجرت بالای بتن ریزی و … را نیز نباید از نظر دور کرد.
اسکلت ترکیبی چیست ؟
سازه های معروف به CFT) Concrete Filled Tube) را احتمالاً بشناسید یا دست کم چیزهایی درباره آن شنیده باشید که از مقاطع مختلط یا کامپوزیت بهره می برند. در این روش، ساخت ستون ها به صورت ترکیبی از فولاد و بتن صورت می پذیرد که جمیع خواص متعلق به بتن آرمه (مسلح) را دارا می باشد. پروفیل های نورد سرد در ابعاد بزرگ و با سطح مقطع مربع یا دایره ای، مورد استفاده قرار می گیرند و درون آنها با بتن عمدتاً خود متراکم پر می شود. در واقع از رهگذر این بتن ریزی که در داخل مقطع فولادی انجام می شود، ظرفیت تحمل بار در ستون های فولادی را بالا می برد و ضمناً سازه فولادی را در برابر حریق، تا حدی مقاوم تر خواهد نمود.
مزیت های رقابتی سازه های ساختمانی تک فریم
اسکلت های فلزی به کار رفته در امر احداث سازه های ساختمانی توسط شرکت توان فلز پایا ، از بهترین و مرغوب ترین فولاد موجود در بازار ساخته می شوند تا بالاترین دوام و استحکام را در گذر زمان داشته باشند. همچنین با استفاده از برترین نقشه های ساختمانی و بهینه سازی متریال ساخت، علاوه بر حفظ مقاومت بالا در اسکلت، عملاً از بالا رفتن بی رویه وزن سازه جلوگیری به عمل خواهد آمد. فضاسازی در سازه های ساختمانی این مجموعه، به بهترین وجه ممکن صورت می پذیرد و در نهایت با استفاده از بهترین پوشش های موجود در بازار، کار اجرای پوشش نهایی نیز به انجام خواهد رسید.
منابع